Schoonheid is iets heel persoonlijks. Want uw huid is zo individueel als uw vingerafdruk

Daarom begint elke beauty-ervaring bij BABOR met een huidanalyse, waarin we duidelijk maken wat uw huid echt wenst. In de behandeling ontstaat daaruit een buitengewone schoonheidsbelevenis die high performance ingrediënten en een absolute verwenfactor verbindt. En wel precies afgestemd op uw behoeften. De werking zult u zien.

We zijn ervan overtuigd, dat we zelfbewuster en gelukkiger zijn, als we ons mooi en lekker in ons vel voelen. Daarom willen we u graag met de meest effectieve, werkzame formules, zeer professioneel advies en individuele behandelingssystemen een voelbaar en zichtbaar EXTRA bieden.

Babor Tech

Derma Visualizer

De Derma Visualizer is een moderne tool voor huidanalyse om huidproblemen en huidklachten optimaal zichtbaar te maken. De professionele, sterk uitvergrote foto's van geselecteerde huiddelen ondersteunen de handmatige en visuele huidanalyse. Bij uw 1ste bezoek, gaan we sowieso eerst een huidanalyse uitvoeren om zo op maat een verzorging samen te stellen. 

Wat wordt gemeten?
Met de Derma Visualizer kunnen volgende waarde worden gemeten: Sebum, afschilfering, poriën, oogrimpeltjes, vlekken en de gelijkmatigheid van de huid. 

De huid is een levend orgaan dat reageert op een breed scala van fysieke en mentale factoren (gezondheidstoestand, voeding, drankhoeveelheid, slaapgewoonten, stress, zorgen,...) en extreme invloeden (temperatuur, wind, vochtigheid, zonneschijn, seizoen). Een hoge temperatuur en hogere luchtvochtigheid zorgen er bijv. voor dat de huidvochtigheid toeneemt en de afschilferingsgraad van de bovenste huidlaag wordt beïnvloed. Daarom kan de Derma Visualizer uitsluitend de actuele huidtoestand bepalen en is niet te vergelijken met wetenschappelijke huidmetingen in een laboratorium. Op deze actuele huidtoestand gaan wij onze verzorging samenstellen.

Babor Tech

SkinFusor

Een stralende en mooi opgevulde huid dankzij ons revolutionair en innovatieve Babor SkinFusor gelaatsverzorging. Exclusief in onze regio! De SkinFusor combineert 4 geperfectioneerde, op elkaar voortbouwende professionele cosmetische technologieën tot een effectieve hoogwaardige behandeling voor elk veeleisend huidtype.

 1. CleanFusion: Diepgaande reiniging
 2. PolishFusion: Huidverfijning & verheldering
 3. HydroFusion: Krachtige werkstofverzorging
 4. ImpulseFusion: Dynamische impulsemassage

Elk van de 4 behandelingsstappen wordt uitgevoerd met een apart handstuk met een speciaal opzetstuk. Elk handstuk heeft een onderdruksysteem, waarmee de huid op een gecontroleerde manier naar het betreffende speciale opzetstuk wordt aangezogen. Tegelijkertijd worden de op de betreffende technologie afgestemde werkstofessences via elk handstuk nauwkeurig op de huid aangebracht. De werkstofessences verdelen zich in het speciale opzetstuk van het handstuk en bevochtigen de huid in optimale doseringen. Op deze manier wordt het apparaat gecombineerd met de 4 professionele technologieën en de werkstofessences tot een uniek samenspel van technologie en cosmetisch product.

Babor Tech

SkinFirmor

Een strakke huid zonder injectie en scalpel - is dat mogelijk? Ja, met een radiofrequente behandeling kunt u het natuurlijke huidverouderingsproces op zachte wijze tegengaan. Bij de innovatieve behandeling die haar oorsprong in de geneeskunde heeft en als stimulans bekend staat voor de celvernieuwing en collageensynthese, wordt warmte gebruikt om de huid te verstevigen.

BABOR heeft zich met zijn innovatieve, radiofrequente technologie gespecialiseerd in de professionele lokale behandeling van rimpels in het gezicht en bied met de behandeling een nieuw gevoel van lifting - helemaal zonder injectie en scalpel. Daarbij wordt er behandeld met monopolaire radiofrequentie en 4MHz. De energie van de radiofrequentie wordt met een speciale ekektrode in de diepte van de huid gesluisd, bereikt daardoor de dermis en veroorzaakt op- en neergaande bewegingen van de watermoleculen in het weefsel. Door deze op- en neergaande bewegingen verwarmt het behandelde weefsel zich bij vakkundige toepassing tot maximaal 41°C. Daarbij is de gecontroleerde warmte specifiek afgestemd op de huidstructuur van het gevoelige oog- en mondgebied. Zoals bekend uit toepassingen met radiofrequentie, is het deze milde warmteontwikkeling die als prettig wordt ervaren, voldoende om huideigen regeneratiemechanismen alsook nieuwe vorming van collageen en elastine te bevorderen. Ook worden de microcirculatie en de lymfedrainage verhoogd, zodat het weefsel optimaal met voedingsstoffen en zuurstof wordt verzorgd en afzettingen alsmede proteïneafval kunnen worden afgevoerd. Bij vakkundige toepassing worden huidbeschadigende verbrandingen of het denatureren van eiwitten vermeden.

Babor Tech

Micro Needling

Microneedling (ook mesotherapie genaamd) een professionele, cosmetische behandeling die door een dermatoloog of een schoonheidsspecialiste wordt uitgevoerd. Het beauty treatment, die heel populair is bij Hollywood-schoonheden en -sterren, belooft al na de eerste behandeling een strakkere, stevigere, jeugdigere en frissere gezichtshuid – zonder schoonheidsoperatie en scalpel!

Microneedling wordt daarom bij de eerste, zichtbare tekenen van huidveroudering geadviseerd. Tijdens de needling-behandeling wordt met een steriele naaldmodule over het huidoppervlak gegaan om het doorlaatbaarder te maken voor anti-ging werkstoffen  en om de geselecteerde werkstoffen precies op de huid aan te brengen waar ze de optimale werking hebben. Bij microneedling worden met behulp van de fijne, steriele naalden door de doelgerichte stimulering van de huidfuncties, zoals de huideigen collageen, elastine- en hyaluronzuurproductie geactiveerd, de doorbloeding wordt bevorderd en de natuurlijke huidregeneratie wordt gestimuleerd.

Babor Tech

Microdermabrasie

Een cosmetische microdermabrasie is een gecontroleerde, mechanische verwijdering van de bovenste hoorncellen of cellagen.
De microdermabrasie is dus niet alleen een intensieve peeling, maar zorgt diep in de huid ook voor een optimale regeneratie en celvernieuwing. Dit wordt zichtbaar door middel van een fijnere, gladdere, gelijkmatigere huidstructuur.

Met behulp van een vacuümsysteem of een vacuümpomp worden fijne ionenkristallen vanuit het reservoir voor verse kristallen via het handstuk op de huid gebracht. Als de kristallen de huid raken, dan worden overtollige huidcellen verwijderd. De kristallen worden dan samen met de opgeloste hoorncellen onder opzuigende druk weggezogen en komen in het reservoir voor oude kristallen terecht.
De toepassingsmogelijkheden van een microdermabrasie zijn zeer uitgebreid. De gecontroleerde verwijdering van de bovenste cellagen resulteert in een verhoogde vorming van jonge, functionele nieuwe huidcellen in de basaalcellenlaag van de huid. Deze verplaatsen zich naar het oppervlak en vervangen geleidelijk het verwijderde celmateriaal.
Een cosmetische microdermabrasie bevordert bij gecontroleerd gebruik binnen een kuur de celvernieuwing van de huid en verbetert zo de dichtheid en de structuur van de lederhuid en de opperhuid. Dit komt omdat een microdermabrasie de fibroblasten in het bindweefsel ook stimuleert om nieuwe collageen- en elastinevezels te vormen door hoorncellen aan het huidoppervlak te verwijderen.

Babor Medical Treatments

Toen Dr. Michael Babor in 1956 de eerste formules voor Babor ontwikkelde, had hij nog nooit gehoord van 'Cosmeceutical'. Hij wist echter dat nauwkeurig geconcentreerde werkstoffen de huid bijzonder intensief verzorgen.

Zodoende ontwikkelde hij de eerste verzorgingsproducten die speciaal zijn afgestemd op de individuele behoeften, als het ware de 'huidexperts' voor thuis. We hebben verschillende Medical behandelingen:

 • Cleanformance: 100% natuurlijk & vegan! Voor een gezond uitziende, stralende huid
 • Repair: Voor de gestreste huid die behoefte heeft aan regeneratie
 • Lifting: Voor zichtbare ouderdomsverschijnselen
 • Hydrating: Voor de ernstig gedehydrateerde huid
 • Refine: Voor een onregelmatige huid met grove poriën
 • Purity: Voor acute en stress gerelateerde onzuiverheden van de huid
 • Calming: Voor de extreem droge en zeer gevoelige huid
Anti-aging gelaatsverzorging

Met het ouder worden verliest je huid aan spankracht en ontstaan er rimpeltjes. De werkstoffen in onze anti-aging behandelingen zorgen voor een anti-rimpel werking en een opbouw van collageen. Je huid ziet er gladder uit en de contouren worden strakker.

We hebben verschillende anti-aging behandelingen:

 • HSR lifting: Lifting en anti-aging op hoogste niveau
  Een strakke huid door professionals: onze werkzame en nauwkeurige anti-rimpelformule met 5 krachtige werkstoffen heeft een uitgebreide werking tegen alle soorten rimpels. Deze gezichtsverzorgingsserie is onze absolute anti-rimpelexpert – al sinds 1968.
 • Reversive: Het terugdraaien van de tijd. Het high-performance PRO YOUTH Complex van ReVersive bestrijdt de meest voorkomende tekenen van huidveroudering. Het resultaat: een anti-rimpelwerking, een strakkere huid en een jeugdige teint. Voor de allermooiste "ik".
 • Seacreation:Anti-aging luxeverzorging, geborgen uit de diepten van de oceaan.
  SeaCreation is het meesterwerk voor integrale Anti-Aging, minder rimpels en voor een strakkere huid. De luxe, zeldzame ingrediënten worden zorgvuldig uit de diepzee gehaald en samengevoegd in SeaCreation. Voor absolute schoonheid.

Al onze anti-aging behandelingen kunnen perfect gecombineerd worden met onze SkinFusor of SkinFirmor. We overlopen sowieso met jouw uw ideale verzorging na onze huidanalyse met de Derma Visualizer.

Wenst u nog meer info over onze cosmedische behandelingen?

“Be your own kind of beautiful”

Beauty Sense
Afspraak

Interesse in één van onze behandelingen of diensten?